Nålebehandling/Dry Needling

 

Dry needling er triggerpunktbehandling med nåler. Triggerpunkter er lokale spenninger i muskulatur, og man antar at dette er en vesentlig bidragsyter til smerter og nedsatt funksjon i en muskel.

 

Dry needling er en behandlingsteknikk der terapeuten fører en tynn nål inn i triggerpunkter i pasientens muskulatur slik at muskelfibrene blir påvirket og «slipper taket».

Dry needling må ikke forveksles med akupunktur. Dry needling baserer seg på en vestlig medisinsk tankegang, der man tenker at man behandler muskelspenninger.

 

Gjør behandlingen vondt?

Ofte opplever man en «twitch», eller et «hopp» i muskulaturen når nålen treffer et triggerpunkt. Dette vil kunne gi en kortvarig smerte, som forsvinner når behandlingen av området er ferdig. Dette ubehaget er ikke til å unngå da det er disse områdene man ønsker å treffe. Behandlet muskulatur føles ofte støl i en til to dager etter behandling, men her er det individuelle forskjeller.

 

Finnes det bivirkninger?

Behandlingen utføres av utdannet helsepersonell slik at sannsynligheten for bivirkninger er ekstremt liten. Noen kan i enkelte tilfeller oppleve forbigående kvalme eller svimmelhet underveis eller etter behandling.