Trykkbølgebehandling

 

En effektiv behandling av musearm, tennisalbue, akillessmerter, kalkskulder eller jumpers knee. Kan i mange tilfeller redusere operasjon, kortison eller medisinbruk.

 

Behandlingen stimulerer og gir effektiv støtte til kroppens selvreparerende evner. Det er vanlig å oppleve umiddelbar smertelindring og dermed bedret bevegelse. Eventuelle bivirkninger er minimale. Trykkbølgebehandling er en serie av høyenergetiske trykkbølger som appliseres på området som skal behandles. En trykkbølge er en rent mekanisk bølge, ikke en elektrisk.

 

Behandlingen fører til en betennelsesliknende reaksjon i vevet som behandles. Kroppen reagerer med å øke blodsirkulasjon og stoffskifte i nedslagsfeltet, noe som stimulerer og akselererer kroppens egne reparasjonsprosesser. Trykkbølgene bryter ned skadet vev og kalkpåleiringer.

 

En behandling varer i kun 5-10 minutter, men vil kunne være smertefull mens behandlingen pågår. Etter behandlingen er det veldig forskjellig hvordan pasientene reagerer. De fleste får en umiddelbar smertelindring, men det er heller ikke unormal at noen kjenner mer ubehag og smerte rett etter behandlingen, spesielt etter de første behandlingene. Etter behandlingen anbefaler vi at du avstår fra intensiv aktivitet som belaster plageområdet de nærmeste 24 timene etter hver behandling.

 

Kilde: ergomove.no