Ultralyddiagnostikk og injeksjoner

 

 

Hos oss har to av terapeutene kurs og utdanning i ultralyddiagnostikk og ultralydveiledede injeksjoner. Med ultralyddiagnostikk så kan vi se inn mot knokler og ledd, og vurdere muskler, sener, bindevev, slimposer, leddbånd og lignende.

 

Ultralydskanneren kan ikke se igjennom skjelettet ditt, og kan derfor ikke benyttes til å vurdere tilstander inne i leddene. Til dette må man enten benytte MR, CT eller røntgen. Fordelen med ultralyd er at man får levende bilder som ikke er mulig med f.eks. MR eller røntgen, vi kan se leddene, musklene og senene bevege seg. En annen fordel er at du trenger ikke vente på svar siden det er terapeuten som tolker bildene.

 

Med ultralyd kan vi følge framgangen til pasienten objektivt ved å sammenlikne bilder utover behandlingsserien. Ultralydbølgene som benyttes på hos oss er de samme som hos legen når man er gravid. Den er derfor helt uskadelig og uten bivirkninger.

 

Ultralydveiledede injeksjoner

Kan utføres ved betennelse i ledd, slimposer, seneskjeder eller senefester. Fordelen ved å bruke ultralyd, er at man guider nålen slik at den treffer riktig struktur. Vi har mulighet til å gi injeksjoner med kortison, lokalbedøvelse, hyaluronsyre (for osteoartrose og artrose) eller bare sterilt saltvann.

Behov for injeksjon med kortison må dette bekreftes av din fastlege.